Sevgili Marmaris Genç İş İnsanları Derneği Üyesi Arkadaşlarım ve Sayın Okurlar

Sevgili Marmaris Genç İş İnsanları Derneği Üyesi Arkadaşlarım ve Sayın Okurlar

26/04/2023

EGAFED 10. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı bayrağını 5 Şubat günü yapılan genel kurulda devraldım. Hemen ertesi günü ne yazık ki dünyada eşi görülmemiş 2 büyük deprem haberine gözümüzü açtık. İlk olarak yaşamını yitiren binlerce vatandaşımıza rahmet, tüm yaralı kurtulanlara acil şifalar diliyorum. Buruk bir gururla ifade etmeliyim ki, afetin ilk gününden itibaren gerek federasyon bünyesinde yer alan derneklerimiz gerekse çatı kuruluşumuz olan TÜGİK ile koordinasyon halinde hızlı refleks göstererek depremden etkilenen bölgelere ilk ulaşan ekiplerden olduk. Personel ve ekipman transferleri, ayni ve maddi yardımlarımız, yaraya merhem olmak için acil durum koordinasyon merkezimize gelen ve ulaşan üyelerimiz sayesinde hayata geçti.

Benzerini geçtiğimiz yıl Marmaris'teki yangın felaketinde de yaşamıştık. Bu acılar gösterge niteliğinde sevgili arkadaşlar. Herhangi bir yangın, deprem, sel gibi afet durumlarında dini, dili, ırkı farketmeksizin bir araya gelip hızlıca kenetlenip odak yoğun bir şekilde düşenin yanında yer alıyoruz. Gösterdiğimiz bu refleks hem damarlarımızda ki asil kanın hemde üyesi olduğumuz GİAD lara alınırken ince elenip sık dokumanın süzgecinin neticesi.

Üye alımındaki bu sık aralıklı süzgeç sonucu her bir Marmaris Giad Üyesi sektörlerinde parmakla gösterilen, örnek işlere imza atan ve bu vesile ile yalnız kendileri için değil tüm Marmaris ve dolayısıyla ülkemiz için fayda sağlayan kişilerden oluşmaktadır. Bölgenizin en hatırı sayılır STK sı olmanız bu özelliklerinizin organik sonucudur. Federasyon yönetimimi oluştururken, Başkan Yardımcılığı teklifimde görev bilinciyle hareket edip yanımda yer alan Mustafa Kemal Huz, yönetim kurulunda yer alan Tarkan Çilingir ve Burcu Erdemir sayesinde Marmaris Giad ın enerjisini federasyonumuza da aktaracağımıza sonuna kadar inanıyorum.. Hem GİAD Derneklerimiz, hem federasyonumuz hemde Konfederasyon olarak iç tanışıklığı arttırıp karşılıklı ticaretin yolunu açacağız.

Eskilerin deyişiyle “başımızı eğip işimize bakacağız” koşullardan, piyasanın durumundan bağımsız bir şekilde tek çaremiz olan “pes etmeden çalışmaya” sıkı sıkı sarılacağız.

Saygılarımla

Mehmet Buğra Atınç

Ege Akdeniz Genç İş İnsanları Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı