(EGAFED)TOPLANTISI SÖKEDE YAPILDI

(EGAFED)TOPLANTISI SÖKEDE YAPILDI

12/09/2015

Ege ve Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) yönetim kurulu toplantısı Söke’de yapıldı. Toplantıya SÖGİAD ev sahipliği yaparken EGAFED başkanı Ahmet Volkan Turgut, 7 Haziran’daki genel seçimin ardından yaşanan siyasi belirsizliğin ekonomi gündemini de etkisi altına aldığı belirtti.

Saat 14.00 te SÖGİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan SÖGİAD Başkanı Reşat Er, EGAFED’in 106. yönetim kurulu toplantısına Söke olarak ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek “Öncelikle ilçemiz, bölgemiz, ve ülkemiz adına bu toplantının faydalı olmasını diliyorum. Biz Söke Genç İşadamları olarak geleneksel hale getirdiğimiz şehrin ekonomisine ve sosyal hayatına artı değer kattığını düşündüğümüz Söke 22. Tarım Sanayi Ticaret Sergi Panayırının 22. açılışını gerçekleştirdik. Bu sene panayıra katılımcıların yoğun ilgisi olmuştur.

Ege Bölgesinin en geniş tarım alanına sahip olan ilçemizde, temel ekonomik faaliyet tarımdır. Tarım da öncelikle kendi sanayisini doğurmuştur. Gayri Safi Hasılanın yüzde 70’i tarım sektörüne aittir. Bu % 70’lik kısmının yüzde 90’ı pamuktur. Ova, bölgenin ve ülkenin en önemli pamuk alanlarından biridir. TÜİK 2011 verilerine göre Aydın üretiminin % 59,3’ü, Söke’de üretilmektedir. Böyle olunca ilçede ekonomik etkiyi en fazla pamuk fiyatlarındaki ve üretimindeki dalgalanmalar göstermektedir. Ekonominin pamuğa dayalı olmaktan kurtarılması, sanayinin ve alternatif üretim çeşitlerinin geliştirilmesi ve buna bağlı tarıma dayalı sanayi olanaklarının geliştirilmesi gerekmektedir.

Söke OSB kurulum alt yapı çalışmaları tamamlanmış bulunmaktadır. Ülkemiz turizm kenti değildir, ancak Bodrum, Kuşadası, ve Didim’e yakın olması sebebiyle, turizm bölgelerine hem lojistik hem de insan kaynağı açısından önemli bir konuma sahiptir. Siz işadamları dostlarımızı ve diğer yatırımcı  firmaları gerek Söke OSB’ye gerekse Söke’mize yatırım yapmaya davet ediyoruz.”dedi.

EGAFED Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Efkan Ceylan’da toplantıda  yaptığı konuşmada, son aylarda hepimizin gündeminin terör olayları olduğunu belirterek “Terörle her hangi bir problemi halletmek mümkün değildir. Askerlerimizi, polislerimizi şehit ederek hiçbir amaca ulaşılamaz. Buna milletimiz izin vermez. Yaşadığımız corafya belalı bir corafyadır. Bu bölgede güçlü kalabilmek için her durumda güçlü kalmak zorunluluğu vardır. Ben inanıyorum ki; bu terör belasının da muhakkak üstesinden geleceğiz. Bölücüler hiçbir biçimde amaçlarına ulaşamayacaklar.

Siyasetin her şeye müdahil olduğu, her şeyi yönlendirdiği bir ortamda istikrarlı bir ekonomi, istikrarlı bir gelişme ve kalkınma, hatta girişimcilik ilerleyemez. Sadece dövize, borsaya, faize ve özelleştirmelere dayalı bir yöntemle bir yere varılamaz. Ekonomi demek üretim demektir, istihdam demektir, istikrar demektir. Türkiye mutlak surette kaliteli ve sürdürülebilir büyüme konusunda gerekli politikaları tartışmalı, hayata geçirmelidir.”dedi.

EGAFED yönetim kurulu Başkanı Ahmet Volkan Turgut’ta konuşmasının büyük bölümünü ülkede yaşanan terör olaylarına ayırarak “İş dünyası olarak bu güne kadar ülkemizin hem ekonomik anlamda hem de gelişme anlamında istikrarlı bir çizgide gitmesini istediğimizi her fırsatta dile getirdik. Ekonomik istikrarın bizler için ne kadar önemli olduğunu değişik platformlarda ve EGAFED yönetim kurulu toplantılarında tüm kamuoyuna ilan ettik. Ancak terör kanlı yüzünü Diyarbakır’da, Hakkari’de ve Iğdır’da bir kez daha gösterdi. Şehit ve yaralılarımızın olduğu hain saldırıları şiddet ve nefretle lanetlerken, bu saldırıların Türk Milletini yıldıramayacağını  kararlılıkla belirtmek istiyorum.

7 Hazirandaki genel seçimin ardından yaşanan siyasi belirsizlik, ekonomi gündemini de etkisi altına aldı. Partiler koalisyon şartlarını olgunlaştıramayınca, siyasi çevrelerin yeni gündemi bu kez yeniden seçim oldu. Vatandaşın kararının yok sayıldığı bir ortamda demokrasiden söz etmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Yaşanan olaylar karşısında her kesimin kendine çeki düzen vermesini istiyoruz.”dedi.

Bu konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.